1 av 3 sover med mobilen

1 av 3 sover med mobilen

Sjekker du mobiltelefonen rett før du legger deg, og med en gang du våkner?

Du er ikke alene. 31 prosent sjekker telefonen innen 5 minutter etter at de våkner, mens over halvparten (53) prosent gjør dette før det er gått 15 minutter. Innen en time har hele 84 prosent sjekket mobilen.

Det går frem av Deloitte consultings årlige mobilundersøkelse, der 1000 nordmenn mellom 18 og 75 ble spurt om sine mobilvaner.

Nordmenn er nesten like opptatt av mobilen rett før de legger seg som når de står opp. 28 prosent sjekker telefonen innen fem minutter før leggetid, mens 78 prosent er inne på mobilen den siste timen før de går de til sengs.

Sjekker mobil mens vi spiser

Over halvparten av de 1000 spurte i undersøkelsen oppgir at de bruker telefonen når de tar kollektivtransport, og nesten 20 prosent når de ser på TV. Mer enn 1 av 3 i alderen 18 til 24 år oppgir at de alltid eller veldig ofte bruker telefonen når de ser på TV.

I en annen undersøkelse, Nielsen Generation Lifestyle, svarer 45 prosent at de har mobiltelefonen eller annen elektronikk framme under middagen. 57 prosent av danskene, 50 prosent av finnene og 48 prosent av svenskene svarer det samme.

Og tror du at det er de yngre som synder mest, så er det feil.

Mens 40 prosent av de spurte mellom 21-34 sa at de hadde elektronikk fremme mens de spiste, svarte hele 52 prosent i aldersgruppen 60-64 ja på det samme spørsmålet.

De fleste kjøper ikke gjennom mobil

27 prosent av deltakerne oppgir at de er mottakelige for reklame på mobilen, og 79 prosent svarer at det aldri har gjennomkjøpt et kjøp som følge av mobilreklame.

Vi oppgir å multitaske mer, men lar oss i mindre grad påvirke av digitale annonser.

– For å treffe med riktig budskap må vi i større grad benytte oss av smart teknologi, mener partner Halvor Moen i Deloitte consulting.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på side3.no.

Skrevet av Deloitte Se alle poster fra denne forfatteren →

Deloitte AS er DTTLs medlemsfirma i Norge. Deloitte er verdens største leverandør av profesjonelle tjenester innen revisjon, rådgivning og advokattjenester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *