Baksnakking er en del av arbeidslivet

Baksnakking er en del av arbeidslivet

47 prosent av danskene opplever å bli snakket ned av sine kolleger, viser en ny undersøkelse gjennomført av Deloitte Danmark.

– Tallene viser at vi i for stor grad tar følelsene med på jobben, når vi i stedet burde konsentrere oss om selve arbeidet og å gjøre hverandre gode. Man kan velge å enten selv se bra ut, eller man kan få andre til å se dårlige ut. Særlig i situasjoner der det er hard konkurranse om å vise sin verdi, fristes mange dessverre til å velge den siste løsningen, sier ledelsesekspert i Deloitte Kim Domdal i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at 32 prosent av de spurte har hatt kolleger eller ledere som baksnakket, og 16 prosent har hatt kolleger som mobbet andre.

Det sladres mest i offentlig sektor: 55 prosent av de offentlig ansatte i undersøkelsen svarte at de hadde overført kolleger baksnakke andre, mens tallet i industrien lå på 49 prosent.

Undersøkelsen er gjennomført av Epinion for Deloitte og baserer seg på intervjuer av 2086 dansker som er aktive i arbeidslivet.

Skrevet av Deloitte Se alle poster fra denne forfatteren →

Deloitte AS er DTTLs medlemsfirma i Norge. Deloitte er verdens største leverandør av profesjonelle tjenester innen revisjon, rådgivning og advokattjenester.