Beregn kostnadene ved oppsigelser og nedbemanninger i Europa

Beregn kostnadene ved oppsigelser og nedbemanninger i Europa

Alder og ansiennitet er to faktorer som kan påvirke kostnader ved oppsigelse. Der bedriften ikke har ­saklig grunn, eller har slurvet med prosesser og formalia, kan i tillegg ofte kostnaden dobles eller tredobles som følge av erstatningskrav for økonomisk og ikke-økonomisk tap.

Deloitte Legal lanserer nå en «oppsigelseskalkulator», som hjelper våre klienter å planlegge for kostnadene ved oppsigelser og nedbemanninger i flere Europeiske land. Kalkulatoren er en gratis, nettbasert tjeneste som beregner oppsigelsesperiode og kostnader knyttet til den.

– Dette er et revolusjonerende verktøy for effektiv planlegging som ikke finnes i markedet allerede, sier arbeidsrettsadvokat Gro Forsdal Helvik.

For bedrifter som arbeider med omstruktureringer kan det være en enorm oppgave å skaffe seg oversikt over kostnader og prosesser knyttet til håndtering av ansatte i mange ulike land med store variasjoner i de arbeidsrettslige reglene.

– Kalkulatoren kan aldri erstatte gode konkrete juridiske vurderinger knyttet til saklighet og håndtering av ansatte, men verktøyet er utviklet av arbeidsrettsspesialister i alle de aktuelle landene og gir et godt bilde i en innledende planleggingsfase bare ved hjelp av noen tastetrykk, sier Helvik.

Tjenesten er et verdifullt verktøy både for jurister, HR-avdelinger, finansavdelinger og ledelse.

Nøkkelfunksjoner

  • Beregning av oppsigelsesperiode og estimering av kostnader knyttet til oppsigelse basert på lønn, alder, ansiennitet, grunn til oppsigelse og oppsigelsesdato.
  • Et generelt overblikk over lokale oppsigelsesregler og reguleringer på siden International Dismissal Survey

Norske klienter som ønsker å bruke tjenesten kan registrere seg på denne siden.

For mer informasjon, kontakt: Gro Forsdal Helvik, partner og advokat i advokatfirmaet Deloitte:

Epost: ghelvik@deloitte.no / telefon: +47 971 49 676

Skrevet av Deloitte Se alle poster fra denne forfatteren →

Deloitte AS er DTTLs medlemsfirma i Norge. Deloitte er verdens største leverandør av profesjonelle tjenester innen revisjon, rådgivning og advokattjenester.