Crème de la crème

Crème de la crème

500 søkere og fem utvalgte. Det er crème de la crème av norske økonomistudenter som får sjansen på Deloittes internship midt i årsoppgjøret.

– Ja, vi kan velge fra øverste hylle. Vi har hvert år mellom 400 og 500 søknader til våre internships, og det er kun en håndfull som får tilslaget, sier Maria Brevik, som er rekrutteringsansvarlig hos revisjonsgiganten Deloitte.

I årets vinterinternship, som gikk over en fireukersperiode fra 9. januar, var det de tre NHH-studentene Mats Sævig, Siril Utheim Grønvik, Tor Erlend Bognes og student ved BI, Anne Vaadal Bøhmer, som fikk prøve seg som revisorer, mens Hanna Marie Haavi, som studerer ved Handelshøjskolen i København, forsøkte seg i jobben som finansiell rådgiver.

Omfattende utvelgelsesprosess

– Alle disse har vært gjennom en omfattende intervjuprosess med først tre innledende intervjurunder og et partnerintervju til slutt. Før det igjen har alle vært gjennom diverse tester, der de blant annet har fått vist frem sine faglige kunnskaper. Det er ikke tvil om at det er vanskeligere å få et internship hos oss enn å få en fast jobb, sier Mats Nordal, rekrutteringsansvarlig partner i Audit & Advisory.

– For meg har dette vært en unik mulighet. Jeg har hatt en masse spennende arbeidsoppgaver og har fått muligheten til å bli kjent med en potensiell arbeidsgiver, sier Haavi.

Haavi har gjennomført sitt vinterinternship midt i den tyngste eksamensperioden på CBS i København.

– Det har utvilsomt vært en utfordring, men jeg angrer på ingen måte på at jeg takket ja til tilbudet fra Deloitte.

For de andre er januar en roligere periode på skolen.

– Vi har fått testet ut revisjon og hva det går ut på. Vi har naturligvis hørt mye om revisjonsyrket på skolen, men hva en fersk revisor egentlig gjør har vi vel aldri helt hatt helt kontroll på, sier Utheim Grønvik.

Får ansvar

De fire revisorene er alle overrasket over hvor mye ansvar de har fått når de har vært ute på oppdrag hos Deloittes klienter.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi har fått mange utfordrende oppgaver, og vi har hele tiden vært en ordinær del av revisjons-teamene. Vi har selvsagt fått opplæring og god støtte underveis, og vi har gjort de samme oppgavene som alle andre nyansatte, sier Sævig.

–Vi som er interns i revisjon har fått en unik mulighet til å være med på årsoppgjøret, og dermed opparbeidet oss en innsikt i yrket som vi ikke har muligheten til å få på skolebenken, sier Vaadal Bøhmer.

Viktig rekrutteringsarena

Deloitte har tilbudt internship siden 2008, og tilbyr nå to fulltids internship for studenter, som går over fire uker på vinteren og seks uker på sommeren.

– Vi ser etter studenter som er modne, genuint interesserte og som kan lære fort. I tillegg er det viktig at de er faglig dyktige og har en spennende CV, sier Nordal.

Han ser på internshipet som en svært viktig rekrutteringsarena for Deloitte.

– Vi anser internshipprogrammene våre som en viktig rekrutteringskanal. Slik sett blir det som en eksamen både for studentene og oss, hvor vi viser oss fra vår beste side som selskap, og kandidatene må vise faglig dyktighet i jobben de gjør. Det er også en viktig profileringsarena, siden studentenes opplevelse av internshipet blir delt med medstudenter når de er tilbake på studiene.

I løpet av de ti årene Deloitte har tilbudt internship, har mange endt opp med å jobbe i selskapet.

– De fleste sier ja til tilbudet, og vi forventer faktisk også at de skal begynne å jobbe hos oss.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Deloitte, og du skal ikke se bort fra at jeg vil takke ja til et eventuelt jobbtilbud, sier Haavi.

Haavi har jobbet i Finance Advisory og kom nettopp inn fra en klient som vurderer å gjøre et stort oppkjøp da vi snakket med henne.

– Jeg har vært inne og gjort noen analyser hos denne kunden som ønsker å kjøpe et annet selskap. Jeg har vært med som hvilken som helst annen i dette Deloitte-teamet. Jeg føler at jeg virkelig har fått bruk for det jeg har lært på skolen og fått økt motivasjon og inspirasjon til å studere videre.

Alle på internshipet har fått tildelt faddere som er tett på de enkelte i den daglige jobbsituasjonen.

Eksamen

– Fadderne er veldig hjelpsomme, og det er rom for å spørre om alt. Det gjelder imidlertid ikke bare fadderne. Man kan spørre alle om alt og vi har fått svært god støtte underveis, sier Bognes, som ikke bare er student ved NHH. Han studerer på fulltid også ved NTNU.

Rett før internshipsperioden var slutt i begynnelsen av februar, var Vaadal Bøhmer, Sævig, Utheim Grønvik, Bognæs og Haavi også oppe til «eksamen» hos Deloitte.

– Vi har arbeidet med et eget prosjekt på digitalisering. Det skal presenteres for alle hos Deloitte som har lyst til å høre på, sier Grønvik.

Ifølge Nordal er det vanligvis et utrolig høyt nivå på disse presentasjonene, og det er ikke tvil om at forventningene til årets vinterinternshipere også er høye.

– Det har gått noen ettermiddager og kvelder til å jobbe med dette prosjektet, og det er ikke tvil om at vi er spent på de tilbakemeldingene vi kommer til å få i etterkant, sier Sævik.

Det ble i det hele tatt mye jobb på de fem økonomistudentene i januar, men ikke avskrekkende mye.

– Arbeidsmengden har vært varierende, og det har vært lange arbeidsdager med overtidsmiddager. Ettermiddagene og kveldene på kontoret har imidlertid vært svært hyggelige, og det er nesten slik at jeg gruer meg litt til å dra tilbake til skolen, sier Utheim Grønvik.

Denne saken ble opprinnelig publisert i Finansavisen, 24.03.17.

Skrevet av Deloitte Se alle poster fra denne forfatteren →

Deloitte AS er DTTLs medlemsfirma i Norge. Deloitte er verdens største leverandør av profesjonelle tjenester innen revisjon, rådgivning og advokattjenester.