– Deltakelse i debatt er udiskutabelt fordelaktig

– Deltakelse i debatt er udiskutabelt fordelaktig

 

Jon-Kristian Rydningen skriver i Studvest 17. november at NHH-studentene ikke tør engasjere seg i samfunnsdebatten. Han hevder studentene frykter at engasjement og meningsytringer kan påvirke jobbsutsiktene hos «de fire store» (konsulent- og revisjonsselskapene EY, KPMG, PwC og Deloitte).

Deloitte rekrutterer over 100 nyutdannede hvert år. Vi møter studenter fra alle akademiske kretser og mange av dem er heldigvis samfunnsengasjerte. Rydningen skal ha honnør for at han tar opp problemstillingen. I Deloitte satte vi i høst opp en debatt under konseptet «Waterfront Ideas», der vi spurte hvor det ble av samfunnsengasjementet hos de unge. Panelet, bestående av debattredaktører og unge studenter, svarte i stor grad at det å dele sine meninger i tidlig tyveårene, kan oppleves som noe du må forsvare senere i karrieren.

Vi har forståelse for at mange har en reservasjon mot å heve stemmen i samfunnsdebatten i frykt for at det kan få konsekvenser. Kommentarfeltene i debattene kan være usaklige, nettroll finnes og dine hensikter kan mistolkes. Allikevel er det en stor feilslutning å tro at et engasjement vil slå negativt ut for karrieremuligheter senere.

I Deloitte ønsker vi oss meningssterke, engasjerte ansatte. Det å ha vist deltagelse i debatt, eller tatt et politisk standpunkt, er udiskutabelt fordelaktig for kandidatene.

Ha meninger om den verden du lever i, det er forventet av deg i næringslivet.

Maria Brevik, rekrutteringsansvarlig i Deloitte

 Dette svarinnlegget ble opprinnelig publisert i Studvest nr 31 2015.

Skrevet av Deloitte Se alle poster fra denne forfatteren →

Deloitte AS er DTTLs medlemsfirma i Norge. Deloitte er verdens største leverandør av profesjonelle tjenester innen revisjon, rådgivning og advokattjenester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *